مردمی سازی یارانه ها ضرورت آغاز اصلاحات ساختاری-راهبرد معاصر
عطا بهرامی، کارشناس مسائل اقتصادی در گفتگو با راهبرد معاصر مطرح کرد؛

مردمی سازی یارانه ها ضرورت آغاز اصلاحات ساختاری

عطا بهرامی، کارشناس و تحلیلگر مسائل اقتصادی در گفتگویی درباره سیاست بازتوزیع عادلانه یارانه‌ها از سوی دولت سیزدهم گفت: به نظر می‌رسد برخی در کشور برای سوء استفاده های بیشتر تلاش می کنند تا در برابر هر اصلاح اقتصادی بایستند و عده ای را به دنبال خود بکشانند تا به گونه ای قیمت های واقعی را زیر سئوال ببرند، در حالی که تمام کشورهای دنیا سال‌هاست یارانه ای به کالاهای اساسی نمی دهند و قیمت ها را واقعی کرده اند.
عطا بهرامی؛ کارشناس مسائل اقتصادی
تاریخ انتشار: ۱۲:۱۴ - ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۱ - 2022 May 15
کد خبر: ۱۳۳۴۴۸

 

اصلاحات ساختاری و ضرورت بازتوزیع یارانه ها در دولت سیزدهم

به گزارش راهبرد معاصر ؛ اصلاح یارانه ها که با حذف ارز 4200 تومانی از سال گذشته با تقدیم بودجه 1401 به مجلس قوت گرفت این روزها در حال اجراست. نگرانی مردم از واقعی کردن قیمت‌ها علی رغم واریز یارانه نقدی و تاکید دولت بر حمایت از اقشار و دهک های ضعیف موضوع مهمی است که باید ریشه یابی شود، چرا که پیشبرد اصلاحات اقتصادی که اقتصاد ایران به شدت نیازمند آن است با همراهی و همکاری مردم انجام شدنی است به این خاطر راهبرد معاصر در گفت و گو با یکی از کارشناسان اقتصادی نگاهی دارد برچرایی ضرورت اصلاح یارانه ها و هدفمندی که یک بار برای همیشه باید در نظام یارانه ای ایران رقم بخورد.

 

عطا بهرامی، کارشناس و تحلیلگر مسائل اقتصاد در گفت و گو با راهبرد معاصر در خصوص اصلاح یارانه ها و ضرورت اصلاح قیمتی برای جلوگیری از قاچاق کالای ارزان از داخل ایران به کشورهای همسایه گفت: به نظر می رسد برخی در کشور برای سوء استفاده های بیشتر تلاش می کنند تا در برابر هر اصلاح اقتصادی بایستند و عده ای را به دنبال خود بکشانند تا به گونه ای قیمت های واقعی را زیر سئوال ببرند، در حالی که تمام کشورهای دنیا سال‌هاست یارانه ای به کالاهای اساسی نمی دهند و قیمت ها را واقعی کرده اند.

 

وی در ادامه در خصوص موضوع قاچاق کالای ارزان از ایران به آن سوی مرزها گفت: علی رغم اینکه برخی تلاش می کنند مسئله قاچاق از ایران به کشورهای همسایه را بزرگنمایی کنند.

 

استاد اقتصاد افزود: درعلم اقتصاد این مسئله یک امر ضروری است که قیمت کالاهایی که بین مرزها قابل حرکت هستند باید یکسان باشد، در غیر این صورت منجر به قاچاق می شود، ضمن اینکه بحث دستمزد نیزکه برخی آن را برای واقعی کردن قیمت‌ها مطرح می کنند نیز حاشیه ای است.

 

وی ادامه داد: برخی می گویند مگر دستمزد ما به قیمت های جهانی پرداخت می شود که دولت قیمت کالاهای اساسی را جهانی می کند؟ در جواب این عده باید گفته شود در علم اقتصاد چیزی به عنوان دستمزد جهانی نداریم، به این دلیل که قیمت در افغانستان یک چیز است و در کویت یک چیز دیگر.

 

بهرامی در این باره تصریح کرد: به عنوان مثال در بین کشورهای همسایه دستمزد در افغانستان و سوریه بسیار کم است اما در کویت بسیار بالاست،  پس چیزی به عنوان دستمزد جهانی نداریم.بنابراین بر این موضوع باید تاکید شود که کالایی که در مرزها قابل حرکت است باید به قیمت واقعی برسد. مثلا در تمام دنیا تقریبا کالاهای اولیه قیمت یکسانی دارند. فولاد در چین که دستمزد پایینی دارد و در آمریکا که دستمزدها بالاست با قیمت یکسانی معامله می شود، پس چون کارگر قابل حرکت نیست می‌توان دستمزدها را تغییر داد ولی کالاهای اولیه را نمی توان تغییر داد چون قیمت یکسانی دارند.

 

این تحلیلگر مسائل اقتصادی در ادامه افزود: وقتی قیمت حامل های انرژی را پرت تعیین می کنیم یا قیمت مرغ و روغن سرکوب می شود به کل منطقه قاچاق می شود، ضمن اینکه بحث کنترل مرزها نیز عوام‌فریبی است چون مرزها قابل کنترل نیست. اینکه می گویند در آسمان ریگی را می گیرید، چرا نمی توانید قاچاق مرغ را هم کنترل کنید باز هم عوام‌فریبی است، به این دلیل که برای گرفتن فرد تروریستی چون ریگی صبح تا شب چند تیم اطلاعاتی فعالیت های وی را رصد می کرد، مگر می شود صبح تا شب تمام نیروی امنیتی و انتظامی کشور را صرف کنترل عدم قاچاق به آن سوی مرزها کرد.

 

وی در خصوص تازه ترین استراتژی آمریکا بعد از بحران اوکراین گفت: به تازگی دولت آمریکا از همه نهادهای مرتبط در این کشور خواسته به فکر امنیت غذایی باشند، لذا دستور حرکت به سمت افزایش تولید و جلوگیری ازواردات غیر ضروری به این کشور داده شده، در حالی که آمریکا یکی از بزرگترین تولید کنندگان جهان به شمار می رود. آمریکا با داشتن یک اقتصاد بزرگ به فکر محدود کردن واردات است در حالی که ایران منابع بزرگ ارزی خود رادر شرایط تحریمی به اسم واردات هدر می دهد! این مسئله با امنیت ملی،درآمد دولت وتعادل اقتصاد سازگاری ندارد.

 

ارسال نظر